Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Σαρακοστιανά

Σήμερα η ανάρτηση αυτή έχει να κάνει με το τραπέζι της καθαράς Δευτέρας...
Είναι ένα έθιμο που το τιμούμε μέχρι σήμερα και εύχομαι να έχουμε όλοι μας την δυνατότητα να το απολαύσουμε.
Να σας θυμίσω όμως ότι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν έχουν πραγματικά να φάνε.Κλέψτε μια μπουκιά από τον καθένα βάλτε την σε ένα μπολ  και δώστε την σε κάποιον που το έχει ανάγκη...Θα πιάσει τόπο....
Ας δούμε όμως τι συνταγές  έχω διαλέξει για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας....
Να θυμίσω ότι όταν πατάτε πάνω στο όνομα της συνταγής σας ανακατευθυνόσαστε στην συνταγή.


                                                             Το ψωμί της Σαρακοστής


                                                             Χταπόδι στην λαδόκολλα


                                                                      Χταπόδι στιφάδο



                                                       Κουνουπίδι σαν λουκουμάς


                                                               Γαρίδες θεϊκές


                                                                Μεζές από σπανάκι


                                                            Ντολμαδάκια γιαλαντζί


                                                            Αχλάδια με σαφράν

                                                                      Χαλβάς της μαμάς

Αυτές είναι οι δικές μου προτάσεις.Φυσικά αν ψάξετε στην αναζήτηση θα βρείτε και άλλα Σαρακοστιανά.
Εύχομαι καλό υπόλοιπο Αποκριάς Καλή Σαρακοστή...και να μην ξεχνάμε τους συνανθρώπους μας.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Παστουρμαδόπιτα


Κυριακή της Αποκρεώ όπως καταγράφει το ημερολόγιο...αλλά εμείς σαν άσωτα το ρίξαμε στην παστρουμαδόπιτα. Τα υλικά λίγα η διαδικασία απλή,η γεύση ιδιαίτερη.Για δυνατούς γευσιγνώστες και λάτρεις των έντονων γεύσων.
Ας δούμε τα υλικά και την διαδικασία.....

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ψωμάκια αφράτα


 Ψωμάκια νόστιμα και λαχταριστά.
Λίγο διαφορετικά σε υφή και σπουδαία στην γεύση.
Βέβαια η αρχική συνταγή είναι της Χρυσαυγής.
Υπέροχο κορίτσι με ταλέντο στο γράψιμο και στην μαγειρική!!!
Ναι Χρυσαυγή μου τα καλά λόγια τα λέω για να σε καλοπιάσω...αφού δεν σε ρώτησα για αναδημοσίευση....
Ας δούμε τα υλικά......